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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCOSOTI, R.; HEIDEN, G.; COSTA, F. B. da. Chemotaxonomic study of Baccharis subgen. Tarchonanthoides (Asteraceae) based on metabolomics approach and multivariate analysis. In: 62nd International Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and Natural Product Research, 2014, Guimarães. Book of abstracts. Guimarães, 2014. v. 1. p. 124.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCASOTI, R.; HEIDEN, G.; COSTA, F. B. da. Use of metabolomics for the chemotaxonomy of Baccharis (Asteraceae). In: BRAZILIAN CONFERENCE ON NATURAL PRODUCTS, 6.; ANNUAL MEETING ON MICROMOLECULAR EVOLUTION, SYSTEMATICS AND ECOLOGY, 32., 2017, Votória. Anais.. Vitória: UFES, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSIMÕES, A. N.; COSTA, F. B.; CARNELOSSI, M. A. G.; SILVA, E. O.; PUSCHMANN, R. Estratégias para reduzir o estresse do processamento mínimo. Visão Agrícola, Piracicaba, v. 4, n. 7, p. 92-96, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, S. M. V.; GUIMARAES, T. de A.; BORGES-ANDRADE, J. E.; COSTA, F. B. L. Diferenciação social e acesso a treinamento em organização de pesquisa. Revista de Administração, São Paulo, v.23, n.3, p.10-23, jul./set.1988.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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5.Imagem marcado/desmarcadoLAMAS CASSAGO, A. L.; SOUZA, F. V. D.; COSTA, F. B. da. Metabolomics as a tool to discriminate species of the Ananas genus and assist in taxonomic identification. Biochemical Systematics and Ecology, 100, 104380, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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6.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. B.; DUARTE, P. S.; PUSCHMANN, R.; FINGER, F. L. Quality of fresh-cut strawberry. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 4, p. 477-484, out./dez. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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7.Imagem marcado/desmarcadoGOMES JÚNIOR, J.; MENEZES, J. B.; NUNES, G. H. S.; COSTA, F. B.; SOUZA, P. A. Qualidade pós-colheita de melão tipo cantaloupe, colhido em dois estádios de maturação. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 19, n. 3, p. 356-360, nov. 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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8.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. B. da; MENEZES, J. B.; ALVES, R. E.; NUNES, G. H. S.; MARACAJÁ, P. B. Armazenamento refrigerado do mamão Havaí 'Golden' produzido na Chapada do Apodi ? RN - Brasil. MENEZES, J. B.; ALVES, R. E.; NUNES, G. H. S.; MARACAJÁ, P. B. Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Mossoró, v. 5, n. 4, p. 37-54, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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9.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARAES, A. A.; SOUZA, P. A. de; MENEZES, J. B.; GOMES JUNIOR, J.; CARNEIRO, C. R.; COSTA, F. B. da. Armazenamento refrigerado de melao Galia 'Solarking'. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 19, n. 2, jul. 2001. 1 CD-ROM. Suplemento. Trabalho apresentado no 41. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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10.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. B.; MENEZES, J. B.; SOUZA, P. A. de; NUNES, G. H. S.; SOLON, K. N.; SENHOR, R. F. Armazenamento refrigerado de melão Gália TPX 92329. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 326, jul. 2002. Suplemento 1.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, W. A. da; COSTA, F. B.; BELTRÃO, N. E. de M.; DANTAS, J. P.; OLIVEIRA, M. I. P. de. Detecção da deficiência de nitrogênio em mamoneira baseada no uso de redes neurais artificiais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009, Montes Claros. Biodiesel: inovação tecnológica - Livro de resumos. Lavras: UFLA, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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12.Imagem marcado/desmarcadoCARLOS, A. L. X.; MENEZES, J. B.; COSTA, F. B. da; NOGUEIRA, L. S.; GUIMARÃES, I. P. Efeito de FreshSeal no prolongamento da vida útil pós-colheita de melões Charentais. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 389, jul. 2003. Suplemento 1.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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13.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. B.; BARBERI, A. R. M.; SZABÓ, M. P. J.; RAMOS, V. N.; PIOVEZAN, U.; LABRUNA, M. B. New records of Rickettsia bellii-infected ticks in Brazil. Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, São Paulo, v. 54, n. 1, p. 92-95, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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14.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, R. V. da S.; SOUZA, P. A. de; SENHOR, R. F.; MOURA, C. F. H.; COSTA, F. B. da. Post-harvest storage of papaya fruits coated with extracts of leaves and fruits of neem. Revista Caatinga, Mossoró, v. 31, n. 2, p. 290-296, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, W. A. da; BELTRAO, N. E. de M.; SANTOS, J. W. dos; COSTA, F. B.; CARVALHO JUNIOR, G. S. Response surface applied to mixtures of castor bean hull and presscake for organic fertilization of castor bean plants Agrarian, v.6, n.22, p.429-437, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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16.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, D. F. de; OLIVEIRA, M. de; MOURA, A. R. B. de; COSTA, F. B. da; SIMÕES, A. do N. Qualidade pós-colheita de melão amarelo cv Golde Mine cultivado organicamente. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 490, jul. 2004. Suplemento.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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17.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, W. A. da; COSTA, F. B.; BELTRÃO, N. E. de M.; DANTAS, J. P.; LIMA, R. L. S. Redes neurais artificiais aplicadas ao reconhecimento de padrões em folhas vegetais. In.: ENCONTRO DE PRODUÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA ALGODÃO - EPC 2008, 3., 2008, Campina Grande. Resumos...Campina Grande: Embrapa Algodão, 2008. p. 36 (Embrapa Algodão. Documentos, 213).

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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18.Imagem marcado/desmarcadoGOMES JUNIOR, J.; MENEZES, J. B.; SOUZA, P. A. de; GUIMARAES, A. A.; COSTA, F. B. da. Susceptibilidade ao frio de melao amarelo AF 646. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.18, p.310-311, jul. 2000. Suplemento. Trabalho apresentado no 40. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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19.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, W. A.; BELTRAO, N. E. de M.; SANTOS, J. W. dos; COSTA, F. B.; LIMA, R. L. S. Utilização da metodologia de mistura para a formulação de um adubo orgânico para plantas de mamoneira. In: ENCONTRO DE PRODUÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA ALGODÃO - EPC 2010, 5., 2010, Campina Grande. [Resumos...]. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2010. p. 20

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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20.Imagem marcado/desmarcadoSIMÕES, A. do N.; MENEZES, J. B.; NUNES, G. H. S.; FREITAS, D. F. de; GOMES JÚNIOR, J.; COSTA, F. B. da; MEDEIROS, P. H. de. Armazenamento refrigerado de híbridos de melão amarelo submetidos a diferentes épocas de colheita. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 23, n. 1, p. 112-116, jan./mar. 2005.

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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  07/06/2021
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BORBA, K. R.; OLDONI, F. C. A.; MONARETTO, T.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, M. D.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Selection of industrial tomatoes using TD-NMR data and computational classification methods.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Microchemical Journal, v. 164, a. 106048, 2021.
ISSN:  0026-265X
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.microc.2021.106048
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tomato processing chain has a world economic relevance for the food industry and the agribusiness, providing ready-to-eat products and raw material for other production chains. The product quality is depending on control of some fruit attributes, such as color, soluble solids content (SSC), and defects. The aim of this study was to develop accurate and nondestructive classification models according to the tomato maturation stage, SSC, and presence of defects using Time-Domain Nuclear Magnetic Resonance (TD-NMR) associated with computational classification methods. Each class showed different decay times. Green tomatoes showed a shorter decay signal than red tomatoes, mainly due to the relaxation signal being related to the water mobility in different vegetable tissue compartments. Classification models resulted in great accuracy performances, the best accuracy for each classification were: maturity index: 97% (SVM); SSC: 100% (SVM and kNN); presence of defects: 90% (PLS-DA). These results show that CPMG decays associated with computational methods can be used in the tomato processing industry to classify tomato samples. These classification models showed the potential of TD-NMR technique in a high-throughput screening application before the processing
Palavras-Chave:  Machine learning; NMR; Relaxation time; Tomato processing.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17777 - 1UPCAP - DDPROCI.21/382021/38
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